Forstå hvorfor Bitcoin er tilbake under $ 11.000

Bitcoin, som nylig har kastet hodet over $ 12.000-merket , har plutselig falt under $ 11.000 med et raskt tap på syv prosent som har skjedd på under to timer. Det ganske store fallet fra Bitcoin vil få noen investorer til å rasle, men det er flere grunner til at dette fallet kan ha skjedd.

Når vi ser rundt Bitcoin Era økosystemet, har det vært noe aktivitet fra gruvearbeidere som forklarer en del av høsten, da det er bevis på at en stor gruvearbeider selger flom forsyningen og dermed demper prisen.

Mer enn, overgangen til $ 12.000-serien satte Bitcoin opp for en stor motstand på det tidspunktet og til $ 12.500, og har ikke klart å bryte det merket Bitcoin ble forventet å korrigere og falle noe.

Mer, da Bitcoin har reagert positivt på svekkelsen av dollaren gjennom pandemien og på notene til Feds inflasjonspolitikk, så når dollaren har dukket opp igjen, som det nylig har skjedd, har Bitcoin reagert negativt.

Miner selger offs

Koblingene til gruvearbeidere og Bitcoin-markedet er ofte litt eteriske og abstrakte, men når det gjelder kontroll av mynter på markedet, har gruvearbeidere et direkte ord om tilbud og etterspørsel.

Det har vært rapporter om at store gruvebassenger sender høyere enn normale mengder BTC til børser de siste dagene. Data har indikert at gruvearbeidere forberedte seg på å selge sine Bitcoin-beholdninger, noe som ga salgspress til markedene. Ki Young-Ju, administrerende direktør i CryptoQuant, skrev:

“Minearbeidere sender en viss mengde BTC til utveksling med jevne mellomrom, så de har allerede en stor mengde BTC i utvekslingen. Når de bestemmer seg for å selge, ser det ut til at de flytter en relativt betydelig mengde BTC-er til andre lommebøker, og noen av dem kommer til å bytte. “

Amerikansk dollar klatrer opp igjen

Ettersom flere og flere mennesker ser på Bitcoin for å være en sikring mot en potensielt svekkende dollar, i en tid der pengepolitikken har mål for seg, indikerer styrking av dollaren en reell stab til Bitcoins økning.

Gjennom de siste tre dagene har den amerikanske dollaren økt mot andre reservevalutaer. Dollaren viste spesielt sterk fart mot euroen.

Dette ville ha vært av interesse for handelsmenn med diversifiserte porteføljer som raskt ville byttet tilbake til en av de mest pålitelige og pålitelige handelsaktiva, USD.

Blipp på radaren?

Spørsmålet gjenstår nå om dette er en liten lull i Bitcoins fremgang mot høyere priser og potensielt et senårssamling, eller om $ 12 000-tallet har vist seg for mye for øyeblikket. Faktorene som presser Bitcoin ned ser ut som om de lett kan overvinnes, men det gjenstår å se hvordan mynten vil reagere.