Filippijnen SEC Identificeert ‚Cloud Mining‘ Ponzi Scam Gekoppeld aan Bitcoin Vault

Uit de laatste verslagen van 16 september blijkt dat de Filippijnse SEC „Mining City“ als een Ponzi-regeling heeft aangemerkt. De Commissie heeft de initiatiefnemers gewaarschuwd voor de oplichterij, die tot 21 jaar gevangenisstraf zou kunnen worden aangeklaagd en veroordeeld. De SEC heeft een officiële waarschuwing uitgebracht over Bitcoin Era (BTC) „cloud mining“ bedrijf Mining City.

Zulke incidenten nemen toe in de cryptowereld als investeerders zich op de ontluikende markt storten uit angst voor het mislopen (FOMO). Maar, de Filippijnse SEC heeft het publiek geadviseerd om weg te blijven van de regeling en anderen vinden het leuk. Ondanks deze waarschuwingen stijgt de prijs van de gerelateerde crypto. De officiële waarschuwing beschrijft het bedrijf als een niet-gelicentieerde entiteit in het land.

Dit bedrijf functioneerde ook niet „volgens de richtlijnen voor virtuele valutawissels“. De waarschuwing luidt:

„Het bovengenoemde schema dat door Mining City wordt gebruikt, geeft duidelijk een indicatie van een mogelijk Ponzi-schema waarin nieuw beleggersgeld wordt gebruikt om ’n nepwinst uit te keren aan degenen die het eerst hebben geïnvesteerd.“

Dezelfde mededeling wees ook op de teamleider van Mining City, Anthony Aguilar, CEO Gregory Rogowski, en Facebook-pagina admin Jhon Rey Grey als de meesterbreinen die betrokken zijn bij de regeling. Al deze personen zullen worden gerapporteerd aan het Bureau of Internal Revenue voor onderzoek naar hun belastingaanslagen.

Hoe werkt Mining City Scam?

Deze regeling wordt geadverteerd om cloudmijnpakketten aan te bieden in de vorm van driejarige contracten. In dit geval wordt hash power verhuurd aan verschillende investeerders met een waarde tussen de 300 en 12.600 dollar. Het beweert ook om rendementen van maximaal $92 per dag te geven.

Mining City werkt samen met MineBest, de maker van de Bitcoin Vault (BTCV) oplichterij. Investeerders kregen hun winst in de vorm van BTCV-penningen. De toezichthouder vertelde het publiek:

„Niet investeren of stoppen met investeren in plannen die worden aangeboden door Mining City of door entiteiten die zich bezighouden met slimme contracten; cryptocurrency’s of beurzen voor digitale activa die niet bij de commissie geregistreerd zijn.“

De Filippijnen SEC zei dat de promotors strafrechtelijk kunnen worden vervolgd met boetes van meer dan $100.000 of een gevangenisstraf van maximaal 21 jaar. In de twee weken voor deze waarschuwing verloor de BTCV-prijs maar liefst 76% van $425 op 23 augustus tot $100 op 10 september.

Sindsdien heeft de prijs weer wat grondhandel boven de $160. Dit betekent dat de waarschuwing misschien niet effectief is geweest in het afschrikken van de publieke belangstelling voor de vermeende zwendel. Wat betreft de website van Mining City, is het duidelijk dat het programma zal blijven lopen, zelfs als de site om welke reden dan ook wordt gesloten. Het is dus hoogstwaarschijnlijk immuun voor overheidsinterventies als gevolg van het gedecentraliseerde karakter ervan.

Eerder had de Filippijnse SEC ook de beruchte Etherische gasverslinder „Forsage“ als een Ponzi-regeling in juli gemarkeerd. Maar, het was sterker dan ooit in augustus met een uitgebreide gebruikersbasis van ongeveer 390.000 gebruikers; en een dagelijkse omzet van meer dan 3 miljoen dollar. Forsage heeft vandaag de dag minstens 1.900 dagelijkse actieve gebruikers op Ethereum (ETH) en 800 actieve gebruikers op Tron (TRX), volgens DappStats.