Ex-Ripple advisory board kan bli den nya OCC-chefen

Under president Biden: Ex-Ripple Advisory Board kan bli den nya OCC-chefen

Den nu officiellt svurna i USA: s president Joe Biden överväger förmodligen utnämningen av en tidigare Ripple-rådgivande styrelse som den nya chefen för OCC-skattemyndigheten. Michael Barr fick tidigare erfarenhet inom Treasury Department.

Som Wall Street Journal rapporterar leker president Biden med tanken att göra Michael Barr till den nya chefen för kontoret för valutaövervakaren (OCC). Finansmagasinet påstår sig ha fått reda på det från interna kretsar. Följaktligen skulle den tidigare tjänsten för finansministeriet ha till Bitcoin Lifestyle uppgift att övervaka nationella banker som JPMorgan Chase och Wells Fargo. Barr har inte bara erfarenhet av statliga myndigheter, hans Ripple-förflutna gör också personalen intressant.

År 2015 anslöt sig finanschefen, som tidigare arbetat under Obama-administrationen, till FinTech från San Francisco. Barr var medlem av företagets rådgivande styrelse. Han sa om sitt engagemang vid den tiden:

Jag är glad att gå med i Ripple Labs Advisory Board. Vårt globala betalningssystem är mycket föråldrat. Jag tror att innovationer i betalningar kan bidra till att göra det finansiella systemet säkrare, sänka kostnaderna och förbättra åtkomst och effektivitet för både konsumenter och företag.

Ny stråle av hopp för Ripple?

Medan USA längtar efter inhemska skillnader för att minska, är Ripples framtid osäker. FinTech-företaget var tvungen att hantera flera motgångar under den rättsliga tvisten med Securities and Exchange Commission (SEC), som var resultatet av en rättegång från miljarder dollar från myndigheten. Flera avnoteringar av XRP-handelspar ägde rum på amerikanska kryptobörser. Dessutom upplöstes XRP-förtroendet för Grayscale, den största förmögenhetsförvaltaren för digitala tillgångar. Investerare kräver också sina investeringar tillbaka.

Senast hoppades Ripples VD Brad Garlinghouse fortfarande på nåd från den nya SEC-chefen. Med Gary Gensler i tjänst kommer dock Garlinghouse hopp sannolikt att blekna. Eftersom den tidigare ordföranden för Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Gensler sa i en intervju med New York Times 2018 att det finns „starka argument“ för att klassificera Ripple som en säkerhetstecken. Som definierats av SEC, skulle denna klassificering hänvisa till XRP som en digital säkerhet.

Den eventuella ockupationen i OCC: s ledande ställning av en tidigare Ripple-medlem skulle kunna ge US FinTech nytt hopp. Även om Ripple inte faller inom de amerikanska skattemyndigheternas ansvarsområde kan ett möjligt scenario vara att Michael Barr fungerar som medlare mellan båda parter i framtiden. BTC-ECHO bad OCC att kommentera rykten om Michael Barr, men skattemyndigheterna vägrade med motiveringen att de inte skulle kommentera spekulation.

OCC-objekt som ett trendbeslut

Enligt Wall Street Journal är Michael Barrs val sannolikt. En annan potentiell aspirant för denna position är Mehrsa Baradaran. Hon är professor i bankrätt vid University of California, Irvine School of Law. Oavsett vem som kommer att inneha denna ställning i framtiden måste ekonomiska beslut vara avgörande.

USA: s nationella banksystem befinner sig i ett tillstånd av teknisk förändring. Traditionella långivare möter både konkurrens och affärsmöjligheter från nyligen lanserade online-långivare och finansappar. Innovationer som Ripples betalningsnätverk, som kan leda till en mer effektiv och rättvisare tillhandahållande av finansiella tjänster, men också till mer konsumentmissbruk, skulle förmodligen vara en av de centrala uppgifterna för den nya OCC-chefen.