Australske regulatorer åpner for Bitcoin ETF med ‚regler på plass‘

Verdipapirtilsynsmyndigheter ‚under under sa at de er åpne for en Bitcoin ETF, så lenge investorer er beskyttet av de riktige reglene.

Den australske verdipapir- og investeringskommisjonen har avklart sin posisjon angående Bitcoin ( BTC ) -bundne børshandlede fond

I følge en 12. februar- rapport fra Australian Financial Review adresserte kommisjonen temaet etter å tidligere avvise et Bitcoin ETF-initiativ fra det lokale selskapet Cosmos Capital.

I henhold til rapporten hevdet konsernsjef James Manning at ASIC „har en policy – som de ikke har gitt ut – som sier at de ikke vil ha et børshandlet produkt, en MIS, notert på en børs.“

ASIC-kommisjonær Cathie Armor fortalte imidlertid senatets utvalgskomité for finansiell teknologi fredag ​​at en Bitcoin ETF er mulig, så lenge det er passende regler på markedet der det handles:

“For at alle produkter skal bli sitert på børser i Australia, må det bestemte markedet ha regler som letter tilbudet av produkter […] Ikke alle markeder har regler som gjør det. […] Disse produktene kan gjøres tilgjengelig for australiere gjennom et administrert investeringsregime, og australiere kan investere i disse produktene på den måten. “

Armor sa at en Bitcoin ETF kan falle inn under Australian Securities Exchange AQUA Rules, som er spesielt designet for investeringsordninger som forvaltede fond, ETFer og andre produkter.

Armour bemerket at National Stock Exchange of Australia, som Cosmos forsøkte å notere sitt produkt på, ikke har slike regler.

Australske Securities Exchange-sjef Dominic Stevens sa at ASX har tatt en forsiktig tilnærming til kryptokurrerelaterte produkter, men vurderer dem. „Bitcoin-verdenen har endret seg siden forrige løp, og magefølelsen min domineres av mer virksomhetsaktiviteter og institusjoner,“ sa han.

Steve Vallas, leder av Blockchain Association of Australia, fortalte Cointelegraph at skiftet i regulatoriske holdninger representerer et stort signal for krypto-adopsjonen i landet:

“Det første trinnet mot adopsjon […] er åpen kommunikasjon og vilje fra myndighetene til å diskutere muligheten, implikasjonene og risikoen forbundet med oppføringen av produkter som en ETF. Meldingen som overføres fra ASIC er et veldig viktig signal til sektoren og er velkomne nyheter for alle involverte i sektoren. ”

Cosmos Capital planlegger nå angivelig å notere sin Bitcoin ETF på ASX, som potensielt kan bli Australias første ETF knyttet til Bitcoin. Cosmos svarte ikke umiddelbart på Cointelegraphs anmodning om kommentar.